دوربین‌های مدار بسته ضد انفجار

Explosion-proof CCTV cameras
دوربین‌های مدار بسته ضد انفجار

دوربین‌های مدار بسته ضد انفجار در واقع نوعی از سیستم‌های مدار بسته هستند که برای اماکن پرخطر استفاده می‌شوند. یک دوربین مداربسته معمولی در مکان‌هایی مثل معادن، ایستگاه‌های نفت و گاز، انرژی هسته‌ای و … برای اهداف نظارتی کافی نخواهد بود. از این رو چنین صنایعی،

 

همواره نیاز به فناوری‌های پیشرفته برای نظارت و رسیدگی به چالش‌های موجود می‌باشد. در ادامه‌ی این مطلب می‌خوانیم:

ـ معرفی دوربین مدار بسته ضد انفجار

ـ کاربرد دوربین های ضد انفجار

ـ نحوه عملکرد دوربین ضد انفجار

ـ استانداردهای لازم

ـ مشخصات

 

 

معرفی دوربین مداربسته ضد انفجار

دوربین مدار بسته ضد انفجار، دوربین‌هایی هستند که می‌توانند در هر محیطی نصب کرد اما بیشتر در محیط ‌های خطرناک که به صورت بالقوه خطر انفجار، هر لحظه در آن وجود دارد استفاده می‌شود.

این دوربین‌ها از فولاد قوی و ضد زنگ ساخته شده‌اند تا در برابر انفجار از آسیب‌های احتمالی در امان باشد. این دوربین‌ها در برابر پرتوهای خطرناک ماوراء بنفش، بخار نمک و آلودگی هوا بسیار مقاومت فوق العاده‌ای دارند. همچنین برای مقاومت بیشتر بدنه فولادی این دوربین‌ها، الکترواندود شده است.

 

تولیدات مختلفی از این سری دوربین‌ها ساخته شده است که دارای قابلیت‌های مختلفی هستند.

برخی از این دوربین‌ها، قسمت‌های گرم کننده و برف پاک کن دارند. همچنین برخی از آن‌ها دارای قابلیت موقعیت یابی، عکس برداری به صورت نوری یا حرارتی می‌باشند. بنابراین، طراحی این دوربین‌ها به نحوی است که در هنگام وقوع انفجار سالم می‌مانند و تصاویرشان از دست نمی‌رود.

 

 

کارایی دوربین‌های ضدانفجار

دوربین‌های ضدانفجار در موقعیت‌هایی مثل تانکرهای نفت و گاز، کارخانه‌های تولید مواد شیمیایی، مکان‌های سوخت گیری هواپیماها، معادن زغال سنگ و یا پالایشگاه‌های نفت، تاسیسات تصفیه فاضلاب و… استفاده می شوند و کارایی خود را به خوبی نشان می‌دهند. در این محیط‌ها، اغلب گازهای قابل اشتعالی مانند استون، پروپان، متان، هیدروژن و یا گرد و غبار زغال سنگ موجود است.

 

شیوه‌ی عملکرد

هنگامی که یک دستگاه‌ برقی و الکترونیکی را روشن می‌کنید، در ابتدا یک سری جرقه‌های کوچکی تولید می‌شوند.

به عنوان مثال، یک کلید برق روشنایی خانگی ممکن است در هنگام روشن شدن، یک جرقه قابل رویت کوچک و بی ضرر را تولید کند. حال در یک موقعیت ساده و معمولی مانند خانه، این جرقه هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما چنانچه در محیطی تولید شود که مواد اشتعال زا و حساس مانند گاز، مواد شیمیایی، اکسیژن و … به میزان زیاد موجود هستند ممکن است انفجار رخ دهد.

در واقع دوربین مداربسته ضد انفجار بیش از آنکه در برابر انفجار مقاوم باشند از آن جلوگیری می‌کنند. این دوربین‌ها در محیط‌هایی با شرایط سخت مانند توربین‌های گاز یا بخار، سایت‌های پردازش مواد شیمیایی و پالایشگاه‌های پتروشیمی دوام می‌‌آورند.

 

استاندارد های لازم

لازم به ذکر است که دوربین‌های مدار بسته ضد انفجار باید دارای استانداردهایی همچون ATEX یا IECEx باشد.

IECEx یک استاندارد بین المللی بوده و دستورالعمل یا استاندارد ATEX برای محافظت از کارگران از مخاطرات انفجاری و ایجاد استانداردهای جامع برای تجهیزات موجود در اتحادیه اروپا است. این استانداردها نوع موقعیت و سطح مقاومت تجهیزات را مشخص می‌کنند.

استاندارد UL هم مربوط به تجهیزات موجود در ایالات متحده است.

 

 

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 0